Tweede leerjaar B

Tweede leerjaar B

Leer je graag al doende en heb je interesse in: creatief zijn met mode en zorgen voor het interieur - gezond en lekker koken - je eigen lichaam goed verzorgen - goed omgaan met jezelf en met anderen? Dan is 2B in MAST met basisoptie Maatschappij en welzijn iets voor jou.

Lesrooster

Basisvorming voor alle leerlingen 20
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Maatschappelijke vorming 2
Frans/Engels 3
Nederlands 3
Wiskunde 3
Techniek 3
Natuur en ruimte 2
Uitbreiding basisvorming 2
Muziek 1
Maatschappelijke vorming 1
Basisoptie 10
Maatschappij en welzijn (lifestyle, voeding, lichaamsverzorging, sociale vorming) 10
Totaal aantal contacturen 32

Onze troeven

  • De klas 2B telt maximum 16 leerlingen.
  • Samen met de lln van 1B werken we in 2B verder aan een degelijke basisvorming met les op 3 niveaus, begeleid door 2 of 3 leraars voor de klas.
  • Je beschikt over je eigen Chromebook.

Locatie

Basisvorming

In het tweede jaar B werk je verder op je eigen niveau voor de vakken van de basisvorming. Dat doe je samen met de leerlingen van het eerste jaar, op je eigen tempo, en onder begeleiding van twee of drie leerkrachten. Zo zet je steeds stappen vooruit. Ook in het tweede jaar gebruik je je eigen Chromebook om je ICT-vaardigheden op je eigen niveau te oefenen. De aandacht voor je welbevinden en het werken op je eigen tempo blijven belangrijk om beter en liever te leren.

Uitbreiding basisvorming

In 2B krijg je een extra uur muziek en een extra uur maatschappelijke vorming, waarin vooral gewerkt wordt rond omgaan met geld.

Basisoptie

In de basisoptie Maatschappij en
welzijn leer je:

  • creatief zijn met mode en zorgen voor het interieur (lifestyle)
  • gezond en lekker koken (voeding)
  • je eigen lichaam goed verzorgen (lichaamszorg)
  • goed omgaan met jezelf en met anderen (sociale vorming)

Wat na 2B?

Doorheen het jaar gaan we op zoek naar je interesses, zodat je een goede studiekeuze kunt maken in de tweede graad. De kennis en vaardigheden die je in de basisoptie Maatschappij en welzijn verwerft, worden in onze school verder uitgediept in de tweede en derde graad van datzelfde studiedomein, maar je kan ook nog de keuze maken voor een studierichting uit een ander studiedomein.

In beeld

Wat zoekt u?

MAST
Sint-Michiels

MAST
Sint-Andries