Oud leerlingen

Oud leerlingen

Ik ben Sophie Verbrugghe, 20 jaar. Mijn middelbare schoolcarrière heb ik doorgebracht op MAST en volgde daar de richting sociale- en technische wetenschappen. Ik voelde mij direct thuis in MAST. Door de lessen sociale wetenschappen heb ik meer interesse gekregen in de maatschappij. Momenteel studeer ik sociaal werk aan Howest. Sociaal- en technische wetenschappen vormt een mooie basis voor deze studierichting. Na sociaal werk kun je nog verschillende richtingen uit. Zelf zou ik hierna graag nog de master sociaal werk behalen.

Sophie Verbrugghe

Student Sociaal Werk

Mijn naam is Jason De Zutter, en op mijn 23ste heb ik al een behoorlijke reis afgelegd op het gebied van onderwijs en persoonlijke ontwikkeling. Mijn middelbare schooltijd bracht ik door op MAST, waar ik maar liefst 6 jaar lang de richting Techniek Wetenschappen volgde. Die zes jaar waren niet alleen gevuld met leerstof en examens, maar ook met waardevolle ervaringen en herinneringen. Wat me vooral aansprak aan Techniek Wetenschappen waren de wetenschappelijke vakken en de boeiende wereld die ze openden. Maar wat MAST echt bijzonder maakte, was de warme sfeer en de toegankelijkheid van de leerkrachten. Ik voelde me er altijd goed en gewaardeerd, en zelfs nu, jaren later, mis ik die omgeving soms nog wel eens.
Tijdens mijn tijd op MAST heb ik ook de kans gekregen om voorzitter te zijn van de leerlingenraad, een ervaring die mijn leiderschapsvaardigheden heeft versterkt en mijn betrokkenheid bij de schoolgemeenschap heeft vergroot.
Na mijn middelbare schoolcarrière wist ik dat ik iets wilde doen waarin ik mijn passie voor wetenschap kon combineren met mijn verlangen om anderen te helpen en te begeleiden. Daarom koos ik voor een opleiding tot leerkracht secundair onderwijs, met als vakgebied biologie en wiskunde, aan Vives Brugge. De wetenschappelijke kennis die ik had opgedaan tijdens mijn tijd op MAST bleek uiterst waardevol te zijn in mijn rol als toekomstig leerkracht, en later zelfs in mijn huidige opleiding. Momenteel ben ik bezig met een masteropleiding in de seksuologie aan de KU Leuven. Hoewel dit misschien een heel andere richting lijkt dan mijn initiële opleiding, ben ik ervan overtuigd dat mijn achtergrond in de wetenschappen en mijn ervaring als leerkracht me zullen helpen om een waardevolle bijdrage te leveren aan dit vakgebied. Mijn toekomstige doel is dan ook om een leerkracht te worden die niet alleen lesgeeft, maar er ook is voor de leerlingen op vele verschillende vlakken, met speciale aandacht voor relationeel welzijn

Jason De Zutter

Leerkracht secundair onderwijs - Masteropleiding seksuologie

oud leerling mast brugge

"Ik ben Jana, oudleerling van Immaculata. Ik studeerde techniek wetenschappen en was onder-voorzitter van de leerlingenraad. Ik besloot om na het secundair verder te studeren aan Howest. Ik zit momenteel in mijn derde en laatste jaar biomedische laboratoriumtechnologie. De leerstof en de skills die ik leerde in de leerlingenraad sloten perfect aan bij mijn huidige opleiding! Ik ondervond geen enkele moeite om te beginnen aan de hogere studies en de skills leiderschap en organisatorisch zijn die ik ontwikkelde tijdens mijn jaar als ondervoorzitter kwamen goed van pas. Ik ben enorm dankbaar voor al mijn leerkrachten in het secundair voor hun inzet, steun en gedrevenheid. Ik maakte er vrienden die ik op de dag van vandaag nog steeds heb en ben trots om te zeggen dat ik oudleerling ben van Immaculata (MAST Sint-Michiels)!"

Jana Swimberghe

Biomedische Laboratoriumtechnologie

oud leerling mast brugge
"Ik ben Aurélie. Ik studeerde 5 jaar sociaal technische wetenschappen in de MAST, het toenmalig Immaculata. Daar heb ik mezelf kunnen ontplooien tot de persoon die ik vandaag ben. Ik leerde koken, had interessante lessen natuurwetschappen en leerde over het sociale aspect van onze maatschappij. Daarnaast kregen we ook opdrachten die ons tot in de maatschappij bracht. Ik herinner me nog een opdracht om een lesje te geven in een kleuterklas en dat we op bezoek zijn gegaan in een woonzorgcentrum. Daar ontdekte ik mijn passie voor de zorg. Ik ben ondertussen afgestudeerd als een bachelor Verpleegkundige en ben nu tewerkgesteld in het AZ Sint Jan op de afdeling Oncologie- Hematologie. Naast werken, studeer ik ook nog eens voor mijn Postgraduaat Oncologie."

Aurelie Laethem

Verpleegkundige Oncologie-Hematologie bij AZ Sint-Jan

Wat zoekt u?

MAST
Sint-Michiels

MAST
Sint-Andries