Biotechnologische STEM-wetenschappen (BW)

Biotechnologische STEM-wetenschappen (BW)

Heb je interesse en talent voor wiskunde en wetenschappen en wil je zeker verder studeren binnen dit interesseveld, dan is de tweede graad BSW een goede studierichting voor jou.

Lesrooster

D: Biotechnologische STEM-wetenschappen (BSW)
Leerjaar 3 4
Algemene vorming 16 16
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 2 2
LO 2 2
Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Projectuur (Digitale vaardigheden 3 / Artistieke vorming 4) 1 1
Specifieke vorming 16 16
Chemie 2 2
Chemie labo 1 1
Fysica 2 2
Fysica labo 1 1
Biologie 1 1
Biologie labo 1 1
STEM-projecten 3 3
Wiskunde 5 5
Contacturen 32 32

Onze troeven

  • We geven les in moderne, goed uitgeruste labo’s, STEM- en klaslokalen.
  • De labolessen ondersteunen regelmatig de theorie en wekelijks werken jullie 3 uur aan STEM-projecten.
  • ICT-coaches ondersteunen de vakleerkracht.
  • In de klas hebben we aandacht voor elke lln en baseren ons daarvoor op onze 3 pijlers: Leren, organisatie en welbevinden.

Locatie

Doorstroomfinaliteit: D

Studierichtingen in de doorstroomfinaliteit bereiden je voor om verder te studeren, zowel in een academische bacheloropleiding aan de universiteit als een professionele bacheloropleiding aan een hogeschool.

Voor wie?

Ben je eerder theoretisch ingesteld? Heb je talent en interesse voor wiskunde en wetenschappen, maar toets je graag de theorie aan de praktijk, dan zal de richting Biotechnologische STEM-wetenschappen jou zeker aanspreken.

Algemene vorming en specifieke vorming

Je krijgt naast een brede algemene vorming een degelijke wetenschappelijke vorming in wiskunde en wetenschappen. In de labo’s pas je de wetenschappelijke principes praktisch toe en werk je die verder uit. Je ontwikkelt stapsgewijs een aantal technische vaardigheden en een kritische en onderzoekende houding tegenover het experiment. 
Binnen de Biotechnologische STEM-wetenschappen werk je drie uur per week aan STEM-projecten. Samen met enkele andere leerlingen ga je op zoek naar creatieve oplossingen voor een concreet probleem. Je experimenteert met de verworven wetenschappelijke en wiskundige kennis. Je groepje wordt gecoacht door leerkrachten van verschillende disciplines. Zo leer je geleidelijk aan zelfstandig te werken en te studeren.

Wat na de tweede graad Biotechnologische STEM-wetenschappen?

Na de richting BSW in de tweede graad stroom je door naar de richting Biotechnologische en chemische STEM-wetenschappen (D) of naar de richting Biotechnologische en chemische technieken (D/A). De derde graad bereidt je heel goed voor op een professionele of academische bacheloropleiding binnen het aansluitende studiegebied wiskunde-wetenschappen.

In beeld

Wat zoekt u?

MAST
Sint-Michiels

MAST
Sint-Andries