Biotechnieken (BT)

Biotechnieken (BT)

Heb je belangstelling voor wetenschap en techniek en probeer je graag zelf alles uit? Hou je van experimenteren om te leren? Houd je graag de mogelijkheid open om later verder te studeren of onmiddellijk aan de slag gaan? Dan is 2e graad BT iets voor jou.

Lesrooster

D/A: Biotechnieken (BT)
Leerjaar 3 4
Basisvorming 17 17
Nederlands 4 4
Wiskunde 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
LO 2 2
Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Specifieke vorming: Biotechnieken 13 14
Chemie - labotechnieken 5 4
Fysica - procestechnieken 3 5
Biologie - milieutechnologie en biochemische technieken 3 3
STEM 2 2
Keuze van de school 2 1
STEM 1 -
Projectuur 1 -
STEM/Projectuur - 1
Contacturen 32 32

Onze troeven

  • We geven les in moderne, goed uitgeruste labo’s, STEM- en klaslokalen.
  • Wekelijks werken jullie 3 uur aan STEM-projecten.
  • ICT-coaches ondersteunen de vakleerkrachten.
  • In de klas hebben we aandacht voor elke lln en baseren ons daarvoor op onze 3 pijlers: Leren, organisatie en welbevinden.

Locatie

Dubbele finaliteit: D/A

Studierichtingen in de dubbele finaliteit bereiden leerlingen voor op de arbeidsmarkt of op een beperkt aantal specifieke professionele bachelors die in het verlengde liggen van de studierichting in het secundair onderwijs.

Voor wie?

Wil jij met wetenschappelijke kennis aan de slag? Gaat jouw interesse in wetenschappen vooral uit naar het experimenteren en proefondervindelijk leren? Dan is Biotechnieken iets voor jou.

Basisvorming en specifieke vorming​

Je krijgt naast een brede basisvorming een ruime specifieke vorming aangeboden van de verschillenden biotechnieken. Proefondervindelijk werken in de labo’s en de STEM-projecten, zullen je zeker boeien. Gedurende drie uur per week werk je met andere leerlingen aan een project. Hierbij word je begeleid door leerkrachten uit verschillende disciplines. Naast de wetenschappelijke component van biologie, fysica en chemie is er ook aandacht voor een meer concrete en praktische uitwerking van deze vakken. Er is aandacht voor milieutechnologie, biochemische productietechnieken, procestechnieken en labotechnieken. Al deze kennis en vaardigheden neem je mee tijdens de uitwerking van de STEM projecten.

Wat na de tweede graad Biotechnieken?

Na BT tweede graad stroom je door naar de richting Biotechnologische en chemische technieken in de derde graad. De derde graad bereidt je goed voor op een professionele bachelor binnen het aansluitende studiegebied of op de arbeidsmarkt.

In beeld

Wat zoekt u?

MAST
Sint-Michiels

MAST
Sint-Andries